Ontdek de stad der kroningen

BEST OF REIMS

1
Notre-Damekathedraal
Een parel van de gotische kunst

De Notre-Damekathedraal staat op de agenda van elke toerist die Reims bezoekt. Het gebouw is een lust voor het oog. Dit architecturale meesterwerk is dan ook terecht terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De kathedraal is groter dan zijn gelijknamige broertje in Parijs en bevat tal van beelden die tot de verbeelding spreken. Maar liefst 2303 gebeeldhouwde figuren hebben hun plekje in de gevels gevonden. Bijbelse taferelen, een koningengalerij, een dierenverblijf en waterspuwers, uw gids kan u heel wat bijblijvende verhalen vertellen. 

Terrasse-optimisée.jpg
bande.png
palais du tau.JPG
2
Paleis van Tau
Het pronkstuk van de kathedraal

De Franse koningen die in Reims gekroond werden, waren de dag zelf niet meteen terug weg. Ze namen hun intrek in het Paleis van Tau, de verblijfplaats van de aartsbisschop, gelegen naast de kathedraal. Hier vonden ook de beroemde festiviteiten na de kroning plaats.

 

Het paleis maakt sinds 1991 deel uit van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vandaag vindt u er een uitzonderlijk museum met collecties die de geschiedenis van de kathedraal en de koninklijke kroningen in kaart brengen. 

bande.png
of de Reims City Pass bestellen,
de entree is gratis. 
3
Oude klooster van Saint-Remi
Een onbekende parel

Het oude klooster van Saint-Remi, terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, is opgebouwd uit twee locaties: de basiliek en het historisch museum. Ze zijn beiden een ommetje waard, op slechts een twintigtal minuutjes wandelen van de kathedraal. Verschillende buslijnen brengen u in minder dan vijf minuten ter plaatse.

De basiliek is adembenemend. Het interieur, een combinatie van gotiek en romantiek, baadt in een spirituele sfeer. 

Het museum, waarvan de uitgebreide collectie ondergebracht is in de verschillende zalen van de Benedictijnse abdij, vertelt de geschiedenis van de mens, van de prehistorie tot de renaissance. 

bande.png
bande.png
musee saint remi.JPG
artdeco.JPG
4
Art deco
Bewonder het nieuwe Reims

De Eerste Wereldoorlog heeft Reims haast met de grond gelijk gemaakt. Tijdens het conflict werd de stad gebombardeerd. De kathedraal werd in brand gestoken en woningen werden bijna volledig vernietigd. 

Alles moest steen voor steen opnieuw opgebouwd worden. In de jaren 20 en 30 konden architecten hun verbeelding de vrije loop laten gaan om een nieuwe stad uit te tekenen.

In het stadscentrum vindt u tal van gebouwen uit die periode die de stad een zekere charme geven. 

bande.png
bande.png
 
5
Biscuit Rose
Al generaties lang

De roze kleur en het witte laagje maken de biscuit rose voor iedereen herkenbaar. De locals zijn er al eeuwenlang trots op en krijgen er maar niet genoeg van. Ze smullen ervan met een glaasje champagne of in desserts, van een charlotte tot een dessertglaasje.

Maison Fossier is vandaag het gezicht van die koekjestraditie. Het koekje heeft deze ongebruikelijke kleur gekregen om de zwarte vanilledeeltjes in de vulling te verbergen.

bande.png
of de Reims City Pass bestellen,
inclusief gratis rondleiding in het Frans.
fossier.JPG
_Opera-2964.jpg
6
Het goede leven in Reims
Verwen uw smaakpapillen

Fijne kookkunst zit in het DNA van Reims verweven. U vindt er tal van leuke adresjes. Zowel in de Halles du Boulingrin, waar de grootste stadsmarkt gehouden wordt, als langs de kasseiwegen van het centrum. 

Chocolatiers, restauranthouder, slagers, kaasboeren, ... Al die vakmannen maken van Reims de perfecte ambassadeur van de Franse Fijne kookkunst. 

bande.png
of de Reims City Pass bestellen,
en genieten van een verminderd tarief op de tweetalige (Frans/Engels) gastronomische wandeling 
bande.png
Culinair genieten
Beste restaurants
7

Reims telt niet minder dan zes sterrenrestaurants in de Michelingids: Le Grand Cerf en zijn chef-kok Dominique Giraudeau, Le Foch en zijn chef-kok Jacky Louaze, Le Millénaire en zijn chef-kok en Racine en zijn chef-kok Kazuyuki Tanaka hebben elk één ster in de prestigieuze gids. 

Philippe Mille, chef-kok van het Domaine les Crayères, heeft twee sterren. Het restaurant blinkt uit door de intense samenwerking met lokale producenten.

Arnaud Lallement, chef-kok van L’Assiette Champenoise, kreeg in 2014 de ultieme beloning door zijn derde ster binnen te halen. Het jaar ervoor was hij uitgeroepen tot chef-kok van het jaar door de Gault&Millau-gids. 

bande.png
arnaudlallement.JPG
bande.png
tresorsdechampagne.JPG
8
Champagne
De keizer van de wijn

U zat er waarschijnlijk al op te wachten. Hoe kunnen we het nu over Reims hebben zonder de meest prestigieuze wijn ter wereld te vermelden, meer bepaald de champagne. Champagne is in Reims alomtegenwoordig en staat voor feest, succes en momenten met familie of vrienden. 

Van de kelders van de grote champagnehuizen tot de wijngaarden van de Montagne de Reims, u beleeft een bruisende ervaring wanneer u deze godendrank ontdekt. Ontrafel de geheimen van zijn geschiedenis en het productieproces en proef zelf een overheerlijk glas.

bande.png
bande.png

En ook ...

Het Museum van de Overgave van 7 mei 1945, de Foujita-kapel, het Museum voor Schone Kunsten, het stadion van Reims, ... Er zijn gewoon te veel dingen om op te noemen.

Surf naar de Engelstalige versie van de website om alle geheimen van Reims te ontdekken. 

logonew.png